Bibliotekskort

LÄS MER

Här kan du beställa bibliotekskort till Kumla bibliotek utan att behöva legitimera dig med BankID. Du hämtar bibliotekskortet på biblioteket. 

Att låna på biblioteket är gratis - allt du behöver är ett bibliotekskort.

På biblioteket i Kumla kommun kan du utan kostnad låna böcker, ljudböcker, tidningar, tidskrifter, filmer, skivor och andra medier. Du har också tillgång till e-medier och artikeldatabaser. På biblioteket finns dessutom studieplatser, datorer, skrivare, scanner, kopiator, Internet och trådlöst nätverk.

För att låna medier, datorer och ladda hem e-medier behöver du ett bibliotekskort och en pinkod. Det kostar inget att skaffa bibliotekskort. Det enda du behöver göra är att legitimera dig.

Barn kan få bibliotekskort från och med det år de fyller 6 år. Underskrift från målsman krävs för barn under 18 år. Målsman kan fylla i en blankett på biblioteket eller använda vår e-tjänst Ansöka om lånekort för barn under 18 år (kräver signering med bank-id). Bibliotekskortet hämtas på biblioteket. Som målsman till barn under 18 år med bibliotekskort förbinder du dig att ta ansvar för de lån som barnet gör på biblioteket.

Tänk på att du själv är ansvarig för att anmäla eventuella adressändringar till biblioteket.