Val av skola till förskoleklass

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Ni är välkomna att välja skola för ert barn som ska börja förskoleklass i augusti 2019.
Förskoleklassen är obligatorisk för alla barn födda 2013. Läsåret börjar måndag den 19 augusti.

Efterfrågan att få börja i en viss skola kan vara så stor att alla elever som söker inte kan få plats. De eleverna får plats på en annan skola nära hemmet.

Sista anmälningsdag är 3 mars.

Du som är vårdnadshavare har möjlighet att välja i vilken skola ditt barn ska gå. Information om skolor i Kumla kan du få här på kommunens webbplats

En skola nära hemmet
Om du inte gör ett val kommer ditt barn att placeras i en skola nära hemmet eller i den skola som barnet erbjuds skolskjuts till. En skola nära hemmet innebär inte alltid att det är den skola som ligger närmast hemmet. Efterfrågan att få börja i en viss skola kan vara så stor att alla elever som söker inte kan få plats. De eleverna får plats på en annan skola nära hemmet.

Turordning och kö
Om det behöver göras ett urval bland eleverna tas, i första hand, hänsyn till om eleven har syskon som går på skolan. I andra hand beräknas skillnaden i avstånd mellan den önskade skolan och den skola eleven kan få plats på. Den elev som får den största ökningen av avstånd placeras först på listan.

Om eleven inte får den skola som önskas kan eleven ställas i kö om vårdnadshavaren önskar det.  

Skolskjuts
Det är möjligt att fritt välja skola, men om det finns behov av skolskjuts erbjuds detta enbart till en skola som är beroende på var barnet är skrivet.
Om det finns behov av skolskjuts och du är osäker på vilken skola som ditt barn kan få skolskjuts till så kan du maila till per.bernestal@kumla.se eller ringa 019-58 83 44. 

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • Inloggning med e-legitimation av vårdnadshavare.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa